Zarif,Az güç tüketen ve daha sessiz çalışan ; Xbox 360 slim modeli Teknoloji Devlerinden Microsoft bir önceki Xbox sürümüne göre çok yenilikler içeren Xbox360 Slim modeli oyun konsolunu piyasaya armağan etti.Xbox 360 Slim Modeli Amerika’da 22 Kasım , Avrupada ise 2 Aralık tarihlerinde oyun severlerle buluştu.
Xbox 360 Slim modelinin teknik özelliklerine şöyle bir göz attığımızda ; Microsoft’un 2 jenerasyon oyun konsolu kabaca 3.2 GHz IBM PowerPc temelli işlemci, özel ATI grafik işlemcisi , çok kanallı ses özelliklerine sahip olmakla beraber Wireless controller ve 720p-1080’i kalitede oyun kalitesine sahip olmakta.
Xbox 360 serisinin arka planında iki temel yonga bulunuyor ki bunlar IBM tarafından geliştirilen PowerPC tabanlı işlemci (kod adı Xenon) ve ATi tarafından geliştişrilen grafik işlem birimi. SMT teknolojisi ile ynı anda 6 izlek desteği sunan işlemcisi, 1MB Seviye 2 bellek kapasitesine sahip olan Xbox 360, ATi tarafından geliştirilen ve 48 shader birimine (vect4 tasarımı ile 240 paralel işlem birimi) sahip olan Xenos kod adlı grafik biriminin işlemciden ayrı bir yapı olmasından ötürü iki ayrı soğutucu tasarımına ihtiyaç duyuyordu ki bu tasarım anlayışı Slim modeli ile son buluyor. İlk modelde 90nm üretim teknolojisiyle hazırlanan GPU ve CPU daha sonra 65nm fabrikasyon sürecine geçirilmişti, şimdiyse 45nm üretim teknolojisi ile tek bir paket tasarımı gündemde.Xbox 360 Slim modelinde bu sefer extra bağlantılar için toplam 3 adet USB 2.0 bağlantısı sunulmuştur. Bir tanesi arka tarafta Ethernet kablosunun yanına, diger ikisi ise gizli bölmecik olan ön tarafta Power butonunun hemen altına yerleştirişmiş.İster Memorystick ister IPod gibi aletlerinizi bu şekilde Xbox 360 Slim’e bağlıyabilirsiniz.Fakat bu aletlerden bilgi transferi yapılamıyor şuan için.
Xbox 360 ‘ın bir önceki modelinde 3.5 lik bir harddisk kullanılırken , Xbox 360 modelinde 2.5 lik Notebook harddisk modeli kullanılmış. Bu arada önemli bir detaya girmek istedim ; Xbox 360 modleinde harddisk Core versiyon pakette yer almıyor ya Premium versiyon almanız yada ayrıca Harddisk satın almanız gerekiyor .( ben 250 GB slim modeli harddisk almıştım J . Xbox 360 modelinde oyunları oynayabilmeniz için harddisk kullanımı maalesef zorunlu. Çünkü Xbox 360’ta bir nevi güncelleştirilebilir Emülatör yöntemi kullanılıyor.Şuan bu yöntemle 200’ün üzerinde oyun destekleniyor fakat bu güncelleştirmeler sayesinde bu sayı artabilecek bu yöntemin kullanılmasındaki neden olarak ise Next Gen(yeni jenerasyon) oyun konsolu yaratabilmek oldugu açıklandı.Eper XBOX Live kullanmaktaysanız ve PES5, FİFA 11 gibi oyunların hastasıysanız online oynamaktan vazgeçemiyotsanız üzülmeyin derim ; Xbox 360 ve Xbox karşılıklı olarak online oynanabilmekte.
Xbox 360 la birlikte Wireless Controller de geliyor.Wireless Controller 2 adet AA pille çalışıyor , Controllerla birlikte kutudan 2 adet anergizer pide mevcut.
Controller’ın ön orta kısmına bakıldıgında lık bir tasarım mevcut ve bir XBOX 360 logo topunu görebiliyoruz.Bu aynı zamanda bir tuş ve her yerdeyken (oyunun içindeyseniz bile) bu tuşu kullanarak işlem yapmak , oyun esnasında müzigi açıp oyun oynamaya devam edebilirsiniz.
XBOX 360’la birlikte gelen HDAV kablosu toplam 6 uca sahip.3’ü composite ve stereo, diğer 3 ‘ü ise Component (Y,Pr,Pb) high – definition video bağlantısını gerçekleştiriyot.TV ve HDTV ‘ yi belirlemek için konektörün üzerine bir switch yerleştirilmiş ve eğer HDTV kıllanıyotsanız switch ‘i HDTV bölümüne kaydırmanız gerekmektedir.
Xbox 360 modelinde güç kaynagı epey bir ısınma söz konusu oldugundan bahsediliyor.Açıkçası XBOX 360’ın sürekli açık durma söz konusu oldugu zaman , alınan bilgi ve testlere dayanılarak çok makul bir biçimde ısınma hissedildigi gözlemlenmiş durumda.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder